Ung Vänster Jönköping

onsdag 17 februari 2010

Kryssa mig - för min skull!


Notera, den väldigt sarkastiska inläggsrubriken. Men tyvärr är det inte ovanligt. För nu har det börjat på allvar, självgoda människor som beter sig som pajasar på Facebook och andra communitys. Endast för att göra reklam för sig själva och berätta varför du skall kryssa just deras namn i valet 2010.

Vi tar avstånd från hela tanken på personval. När man ställer upp till val för vårt parti gör man det för att man representerar de åsikter som partiet gemensamt kommit fram till, en viktig sten i interndemokratin. Vårt alternativ är mer engagemang från vanliga människor. Endast genom att kämpa och organisera sig får vanligt folk mer inflytande. Allt annat är teater. Så även personvalet, som till och med minskar möjligheten till politiskt inflytande.

Vägra kryssa pajasarna!

1 kommentar:

  1. Personval är ju bidragande till valfusket av M och C =p individer inom samma parti konkurrerar mot varandra istället för att skapa starka band. Problem som skapas i partiet skylls också då på individer istället för partiet i helhet. Och samtidigt vill högern öka lönerna för riksdagsledamoter så att fler karriärister kommer in i riksdagen för "statusjobb". Psycho!

    SvaraRadera