Ung Vänster Jönköping

fredag 24 september 2010

Fler bilder från demonstrationen
















Bilderna från bland annat sr.se/jonkoping fler bilder och ljud besök Sveriges radio Jönköping

Fler bilder på demonstrationen

http://www.jnytt.se/bildspel/2124/2

Titta gärna på bildspelet från manifestationen på Jnytt.

torsdag 23 september 2010

Vi tog första sidan i Jönköpings-posten!

Den 23 september arrangerades en demonstration mot rasism i Jönköping. Vårt arbete verkar ha fått genomslag, medlemmar till det nya antirasistiska nätverket strömmar in, och idag tog vi första sidan i Jönköpings-posten i anslag. Tidningen bedömer att vi var cirka 800 personer igår, jag tror att vi var fler. Nio modiga talare vågade sig fram till den öppna talarstolen och samtliga höll kanonbra tal. På demonstrationen startades det antirasistiska nätverket Antirasistiskt nätverk Jönköping, ARJ, och de intresserades namn fyllde tiotalet A4-papper. Nu skall vi tillsammans, hela Jönköping bekämpa främlingsfientlighet och rasism med kunskap. Ung Vänster är en av dem som leder kampen.

Bilder från demonstrationen mot rasism


Sveriges radio

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4040624

Demonstration mot rasism

I dag den 23 september hölls en manifestation mot främlingsfientlighet och rasism i Jönköping. Det var en bred anslutning och människor från olika delar av Jönköping slut upp. Det var flera hundra deltagare och manifestationståget sträckte sig 100-tals meter. Det var 9 talare som under den öppna talarstolen bjöd på appeller. Det kommer bilder och medialänkar inom kort på bloggen. Just nu har vi dock ett klipp från TV4 att länka till. http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/jonkoping?videoId=1.1827438

Efter demonstrationen startades ett nätverk, Antirasistiskt nätverk Jönköping ARJ, länk till facebookgrupp finner du här: http://www.facebook.com/group.php?gid=161340847215182&ref=mf

lördag 18 september 2010

Valvaka!


På söndagen den 19 september går Sverige till val. Då bestäms vilken riktigt svensk politik skall vandra. Vi hoppas naturligtvis på att det blir åt vänster. Därför har Ung Vänster Jönköping tillsammans med SSU gemensam valvaka på ungdomsgården Brunnen i Jönköping. Med start klockan 19.00. Välkommen dit!

(Vänsterpartiets valvaka är på Tusen och en natt i Jönköping med start 20.00)

torsdag 16 september 2010

Tältmanifest


Idag arrangerade Ung Vänster Jönköping en tältaktion vid Hoppets torg för att belysa det akuta läget och komma med konkreta åtgärdsförslag.

onsdag 15 september 2010

Lasse besökte Jönköping


I går hade Jönköping besök av Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly, vi i Ung Vänster var på plats vid valstugan för att dela ut flygblad och lyssna på kloka ord.

torsdag 2 september 2010

Bilder från en lyckad temadag











Lördagen 28:e augusti arrangerade Ung Vänster Jönköping ytterligare en av sina eftertraktade temadagar. Denna gång var temat "Det spelar roll...", alltså vilka som sitter vid makten. Stefan Lindborg var och föreläste för oss i vår nyrenoverade, men dock fortfarande stökiga lokal.