Ung Vänster Jönköping

onsdag 24 juni 2009

Det som är spikat är följande:

Nätverket Svart Måndag 4-5 Juli i samband med EU toppmötet
- Det kommer vara, musiker, komiker, estradpoeter samt talare från bland annat, Ung vänster, Grön ungdom och NSM (nätverket svart måndag)

Kurshelg i Skåne 16 Juli - Anmälan och info får man via skane@ungvanster.se alt. 040-921411.

Nästa möte för Jönköpings klubben är - 7 Augusti 16.00 på svavelsticksgränd 17 i Jönköping.



söndag 21 juni 2009

Brudar som tar plats!




Hjälp oss sprida affischerna!

Du behövs!

Vad väntar du på?

Bli medlem i Ung Vänster

SMS:A: UNGV MEDLEM + NAMN, ADRESS, MAIL
TILL: 72550

Du kan också gå med i vår grupp på facebook som heter Ung Vänster Jönköpings län och eller adda oss på MSN för att få snabba svar på frågor etc. Adda då ungvansterjkpg@live.s

onsdag 17 juni 2009

OBS Möte flyttat

Medlemsmötet som var planerat den
Fredagen den 26:e Juni kl. 16.00
är flyttat till
Onsdagen den 24:e Juni kl. 17.00

tisdag 16 juni 2009

OBS! Möte på onsdag

Medlemsmötet på fredag är flyttat.
Ung Vänster Jönköping har istället medlemsmöte imorgon onsdag (17:e). 16.00

För fler ändringar, läs föregående inlägg.

måndag 8 juni 2009

Mötestider

Det är fortfarande några möten kvar innan vårt korta sommaruppehåll.
Det är dock inget möte denna vecka.

Dessa möten återstår innan sommaruppehållet:
Klubbmöte onsdagen den 17 Juni 16.00
Klubbmöte fredagen den 26 Juni 16.00

Sedan är det sommaruppehåll.
Första mötet efter sommaren är fredagen den 7 augusti 16.00

Sen fortsätter det som vanligt med möte varje fredag 16.00

På nationaldagen visade vi att nazism inte är okej!

På nationaldagen samlades den nazistiska organisationen Nordiska Rikspartiet för att manifestera. Men många ungdomar hade samlats för att dela ut flygblad mot rasism och att uppmana allmänheten att inte lyssna på deras nazistiska propaganda.

Nazisterna blev bara en lite skara personer på 10 personer, som mest framstod som korkade och vilsna, så de fick stå på torget omringade och skyddade av poliser, medan vi i Ung Vänster delade ut antirasistiska flygblad samt höll upp skyltar med namn på personer som blivit mördade av nazister sedan 1990 talet. Det kom fram många från allmänheten och tyckte att vi gjorde ett riktigt bra jobb, och att vi skulle stå på oss i kampen!

Bilder från aktionen finner ni nedan.

På nationaldagen visade vi att nazism inte är okej - Bilder





Här kommer lite bilder från motaktionen på nationaldagen.

EUP-valet

Trots vårt dåliga valresultat i Sverige så fick vi ändå starkt lokalt stöd i Huskvarna och Österängen. Vi vill tacka våra väljare för rösterna!
Vi tar nya tag 2010.

På nationaldagen visade vi att nazism inte är okej

På nationaldagen samlades den nazistiska organisationen Nordiska Rikspartiet för att manifestera. Men många ungdomar hade samlats för att dela ut flygblad mot rasism och att uppmana allmänheten att inte lyssna på deras nazistiska propaganda.

Nazisterna blev bara en lite skara personer på 10 personer så de fick stå på torget omringade av poliser, medan vi i Ung Vänster delade ut antirasistiska flygblad samt höll upp skyltar med namn på personer som blivit mördade av nazister sedan 1990talet. Det kom fram många från allmänheten och tyckte att vi gjorde ett riktigt bra jobb, och att vi skulle stå på oss i kampen!

Bilder från nationaldagen kommer snart upp på bloggen.

onsdag 3 juni 2009

Det är inte många dagar kvar nu...

På söndag äger den stora valdagen rum. Det är då du har din sista chans att lägga en riktig EU-kritisk röst i valurnan. För det finns bara ett seriöst parti som är EU-motståndare och som på allvar driver en kritisk linje. Visst kan det låta i debatter som att de borgerliga partierna plötsligt gått och blivit EU-motståndare, men så är givetvis inte fallet. De försöker surfa på det stora folkliga missnöjet som finns mot EU. Men de säger en sak i debatterna, men så fort det är dags för röstning så röstar de alltid på det alternativet som ger mer makt åt EU och dess elitstyre.

Men det får vara nog nu, visa att du står upp för demokratin och att besluten skall fattas så nära de människor som faktiskt berörs av besluten.

Lägg en EU-kritisk röst på söndag!
Rösta in en EU-motståndare - välj en Vänsterpartist.

tisdag 2 juni 2009

Operation Österängen

Idag avslutade jag och Tom Edoff Operation Österängen.
Vi delade ut 900 valtidningar från Vänsterpartiet i området under tre timmar, tyvärr så var det hällregn under en av timmarna. Men uppdraget är slutfört och nu har alla invånare i bostadsområdet Österängen fått sitt valmaterial.

Mikael Ekvall

Debatt på Jönköpings folkhögskola

Idag var jag och debatterade på Jönköpings folkhögskola. Ämnet var valet till Europaparlamentet. Förutom Ung Vänster var även Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna representerade. Dessa valde att skicka lite "äldre personer" där ibland riksdagledamöter och EU-kandidater. Men Vänsterpartiet och Ung Vänster gör som brukligt och skickar ungdomar för att debattera på skolorna.

Debatten var välskött och Jönköpings folkhögskola skötte sig exemplariskt. Eleverna på skolan ställde mycket bra frågor till oss i debattpanelen. Så det blev alltså inte bara monolog, utan även den så viktiga dialogen fick ta plats.

Mikael Ekvall